1. Home
  2. Sangerarea de implantare, primul semn de sarcina
Sangerarea de implantare, primul semn de sarcina

Sangerarea de implantare, primul semn de sarcina

  • September 19, 2018
  • 0 Likes
  • 2137 Views
  • 0 Comments

Cand ovulul fertilizat se fixeaza pe peretele interior al uterului, femeia poate experimenta sangerarea de implantare sau sangerarea de nidatie. Acesta este, de cele mai multe ori, primul semn de sarcina, insa apare la numai o treime din viitoarele mame.

Semnele sangerarii de implantare

In mod normal, sangerarea de implantare are loc cu cateva zile inaintea urmatoarei menstruatii. De aceea, se poate confunda usor cu menstruatia. Diferentele constau in:

  • Lipsa crampelor. Sangerarea de implantare nu este insotita de crampe abdominale sau acestea sunt foarte, foarte usoare;
  • Senzatia de greata. Sangerarea de implantare poate provoca o stare usoara de greata;
  • O usoara durere in zona lombara.

Cum arata sangerarea de implantare sau de nidatie

Sangerarea de implantare difera de menstruatie atat prin culoare, cat mai ales prin cantitatea de sange eliminata. Astfel, daca menstruatia poate dura, in mod normal, intre trei si sapte zile, sangerarea de implantare dureaza de la cateva ore, pana la maxim trei zile.

In tot acest timp, nu va fi niciodata vorba de un flux de sange constant, ca in cazul menstruatiei, ci mai degraba de spotting, adica de niste pete de sange, care pot fi remarcate pe lenjeria intima sau pe absorbant.

Pana acum, ar trebui sa stii care sunt caracteristicile menstruatiei tale. De aceea, in cazul sangerarii de implantare, si culoarea sangelui poate fi un indiciu. Adesea, aceasta este fie un rosu foarte deschis, foarte diluat, fie chiar o nuanta de roz sau un aramiu deschis, ce aminteste de culoarea caramizii.

Asadar, daca sangerarea pe care o ai este consistenta cantitativ, nu difera in nuanta si dureaza mai mult de trei zile, cel mai probabil este vorba de menstruatie, si nu de sangerarea de implantare. In plus, la menstruatie poti observa cu ochiul liber, fie pe hartia igienica, fie pe tampoane sau pe absorbante, si existenta unor mici cheaguri de sange. In cazul sangerarii de implantare acestea lipsesc in majoritatea cazurilor.