1. Home
  2. Cum se ingrijesc unghiile bebelusului
Cum se ingrijesc unghiile bebelusului

Cum se ingrijesc unghiile bebelusului

  • June 22, 2021
  • 0 Likes
  • 403 Views
  • 0 Comments

Unghiile bebelusului sunt usor de ingrijit. Tot ce trebuie sa faci este sa le scurtezi periodic folosind pila, unghiera sau forfecuta. 

Cat de des se taie unghiile bebelusului

Cu siguranta ca cineva din familie ti-a recomandat sa nu tai unghiile sugarului decat dupa botez. Este un mit care se poate dovedi periculos deoarece bebelusul se poate zgaria usor atunci cand are unghiile prea lungi. In primele saptamani de viata, degetele de la maini sunt atat de mici, iar unghiile cresc atat de repede, incat va fi necesar, probabil, sa le tai de doua ori pe saptamana.

In schimb, unghiile de la picioare cresc mai greu, sunt mai moi si nu trebuie sa fie neaparat foarte scurte, astfel incat este suficient sa le tai o data sau de doua ori pe luna. Pentru ca sunt atat de moi, unghiutele de la picioare pot da impresia ca sunt incarnate. In cele mai multe cazuri, nu este asa. Nu trebuie sa te ingrijorezi atata timp cat pielea din jurul unghiilor nu este rosie sau inflamata.

Cum se taie unghiile bebelusului

Poti sa incerci dupa baita, cand unghiile sunt mai moi, daca bebelusul este linistit. Insa de obicei, parintii taie unghiile atunci cand copilul doarme. 

Vei avea nevoie de o forfecuta cu varfuri rotunde sau o unghiera, dar acestea trebuie sa fie speciale pentru copii. Produsele pentru adulti sunt mai mari si mai ascutite, astfel ca se manevreaza mai greu si exista riscul de accidente. Sunt de evitat si forfecutele cu varfuri ascutite pentru ca o singura miscare a bebelusului este de ajuns ca sa il intepi rau.

Apasa usor pe varful degetului pentru a separa unghia de deget, apoi taie urmarind linia unghiei. Unghiile de la maini se taie rotund, astfel incat sa nu ramana colturi care pot zgaria. Unghiile de le picioare se taie drept pentru a preveni incarnarea colturilor. 

In cazul unui accident, cand apare o taietura pe piele, pune degetul copilului in apa rece, apoi aplica un pansament steril si apasa usor. Sangerarea se va opri in cateva minute. Nu lasa copilul nesupravegheat cu plasturi sau pansamente pe degete, deoarece exista riscul sa-si bage degetul in gura si sa se sufoce. 

  • Share: