1. Home
  2. Cum sa ii oferi biberonul pentru prima data
Cum sa ii oferi biberonul pentru prima data

Cum sa ii oferi biberonul pentru prima data

  • June 25, 2021
  • 0 Likes
  • 2577 Views
  • 0 Comments

Dupa ce bebelusul tau a invatat sa suga corect la san si si-a format un program de masa regulat, poti incepe sa il obisnuiesti cu biberonul caci vor aparea situatii cand trebuie sa pleci de langa el pentru mai mult de cateva ore. 

Cand ii oferi primul biberon

Deoarece, atunci cand se afla in bratele mamei, bebelusul va cauta intotdeauna sanul, este mai bine sa lasi pe altcineva sa-i ofere primul biberon – tatal, un bunic, etc. 

Pregateste un biberon cu 15 – 20 mililitri de lapte de san si asigura-te ca bebelusul este calm si linistit. La o ora sau doua dupa ce a fost alaptat, ar fi momentul ideal pentru primul biberon – copilul e suficient de interesant de lapte, insa nu e atat de infometat incat sa se agite si sa planga. Evident, nu este indicat sa-i oferi biberonul atunci cand plange de foame sau din alte motive, cand este agitat, cand are dureri, colici, etc. 

Cum ii oferi primul biberon

Bebelusul nu stie ce este in biberon, deci, pentru inceput, pune-i o picatura de lapte pe buze sau limba. Gustul bine cunoscut al laptelui ii va atrage atentia si, cel mai probabil, va deschide gura. Ofera-i tetina biberonului, dar lasa-l sa o descopere singur, cu buzele, fara a-l forta sa o accepte, fara a o impinge dincolo de gingii. 

Daca bebelusul devine frustrat sau daca au trecut 10 minute si nu a inceput sa suga, este bine sa va opriti aici si sa incercati din nou a doua zi. Un copil care este fortat sa accepte biberonul, il va asocia cu un sentiment de frustrare, ceea ce nu este deloc indicat. 

Este posibil ca, dupa mai multe incercari in zile diferite, bebelusul sa refuze biberonul. In acest caz, o idee buna ar fi sa schimbi tetina. Daca i-ai dat deja suzeta, incearca o tetina asemanatoare cu a acesteia. Daca nu, nu iti ramane decat sa experimentezi cu diferite tipuri de tetine, pana cand gasesti una care ii place copilului tau. 

Dupa ce a acceptat biberonul, poti incepe sa folosesti pompa de san mai mult si sa-i oferi mai des biberonul intre mese, atunci cand da primele semne de foame. Dupa un timp, poti incerca sa-i oferi o masa intreaga din biberon, de preferat la o ora cand stii ca, pe viitor, vei lipsi de langa bebelus – astfel incepi sa ii creezi o rutina.

  • Share: