1. Home
  2. Ce se intampla in corpul mamei in saptamana 26
Ce se intampla in corpul mamei in saptamana 26

Ce se intampla in corpul mamei in saptamana 26

  • September 19, 2018
  • 0 Likes
  • 522 Views
  • 0 Comments

Incepand din aceasta perioada, e bine sa fii mai atenta la semnalele pe care ti le transmite organismul tau. Te apropii de trimestrul al treilea si este posibil sa iti creasca usor tensiunea arteriala. Desi preeclampsia se diagnosticheaza, in general, dupa saptamana 35, exista si cazuri cand apare mai devreme si nu este singura complicatie posibila in sarcina.

Ce ar trebui sa te trimita la medic in saptamana 26

De exemplu, daca ai impresia ca fata, gleznele sau degetele de la maini iti sunt mai umflate, e bine sa ii spui asta medicului. Preeclampsia poate sa se instaleze deja in saptamana 26, dar de multe ori semnele ei trec neobservate pentru ca multe gravide le considera simptome caracteristice sarcinii.

Pentru o femeie insarcinata, gleznele umflate nu sunt ceva iesit din comun, insa daca observi acest simptom in saptamana 26, cel mai sigur este sa vorbesti cu medicul. La fel si daca incepi sa ai dureri de cap, tulburari de vedere, greata sau sensibilitate la lumina.

Ce este normal in saptamana 26

Pe de alta parte, daca incepi sa ai dureri de spate mai dese sau mai puternice, trebuie sa stii ca ele nu sunt motiv de ingrijorare. Pe masura ce fatul creste, centrul de greutate al corpului tau se schimba, ceea ce duce la schimbari de postura. Daca adaugam si greutatea pe care trebuie sa o sustina spatele tau, rezulta ca este perfect normal sa ai dureri lombare, mai ales daca esti foarte activa sau stai mult in picioare.

Pentru a ameliora durerile de spate, poti sa faci bai caldute sau sa aplici comprese calde pe zonele dureroase. De asemenea, e bine sa eviti activitatile care iti solicita mult spatele si sa pastrezi o postura corecta, pe parcursul zilei.

Te-ar putea ajuta o perna speciala pentru gravide sau chiar si o perna normala asezata intre genunchi atunci cand te asezi in pat.